Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τρένο συναισθημάτων (παρτ 1)

Μια φορά και έναν καιρό,μια πανέμορφη κοπέλα και ένας ρομαντικός νέος ερωτεύτηκαν.

Όλα ξεκίνησαν 7/9/2009 όταν ο Φίλιππος για πρώτη φορά άκουσε την γλυκιά φωνή της Ελίνας. Ήταν η μέρα που γνωρίστηκαν, χωρίς να ξέρουν τι τους κρύβει το μέλλον. Περάσαν πολλά μαζί, φιλία, αγάπη, ένταση έρωτα, πόνο.Ο Φίλιππος και η Ελίνα ερωτεύτηκαν από εκείνη την στιγμή αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι.

" Ήμουν τρελά ερωτευμένος μαζί της το ιδιο και αυτή, αλλά ήμουν τόσο δειλός που ποτέ δεν της το έδειξα, ποτέ δεν της έδειξα πόσο πολύ νοιαζόμουν για αυτήν" , έγραψε ο Φιλιπος στο ημερολόγιο και νοστάλγησε το παρελθόν.

Ο Φίλιππος ήταν ένα ντροπαλό παιδί, ιχθύς και δεν είχε μεγάλη πείρα στις σχέσεις, ήταν ρομαντικός ενώ Ελίνα, Λέων, δυναμική και πανέμορφη.Ο Φίλιππος είχε προσπαθήσει αρκετές φορές ηλεκτρονικά να κάνει κάτι, αλλά από κοντά δεν μπορούσε και αυτό δεν κρατούσε.
Η Ελίνα προκειμένου να μην πληγωθεί η να μην αντέξει να τον πληγώσει του είπε αρκετές φορές «Εεε άκου......σόρρυ που θα το τελειώσω, άμα αυτό που είχαμε μπορεί να θεωρηθεί σχέση, αλλά θα κάνω μια καινούρια αρχή και εσύ ανοίκεις στα παλιά. Απλός τα πράγματα άλλαξαν πολύ. Μπορεί στην πορεία ίσως.Τα λέμε ε! Φίλοι, όπως πάντα, τίποτα δεν άλλαξε σε αυτό.» Ωστόσο όσο και να λέγανε αντίο πάντα το αίσθημα αναζωπυρωνόταν που και που ώστε να ξανά σβήσει με την ντροπή του φιλίππου σαν άδειο κάρβουνο.

Ωστόσο τα ψέματα δεν ήταν μόνο από την μερια της Ελίνας και ο Φίλιππος έλεγε τα μικρά του αθώα ψεματάκια, όπως ότι τα έφτιαχνε με άλλες για να μην νιώθει βλάκας που δεν μπορούσε να της δείξει τα πραγματικά του αισθήματα. Ωστόσο όσο και να έλεγαν να χωρίσουν από την ανύπαρκτη και εικονική τους σχέση πάλι κατέληγαν μαζί. Να κάνουν βόλτες δίπλα δίπλα,να γελάνε ζωηρά να κάθονται οι δυο τους στις εκδρομές σαν δυο καλοί φίλοι.Τα ψέματα πηγαίναν και έρχονταν μεταξύ τους τόσο γρήγορα όσο όταν τα κύματα σκάνε στην άμμο.

Σήμαιναν πολλά ο ένας για τον άλλο και η Ελίνα του το έλεγε πολλές φορές, αλλά αυτός όλο και δίσταζε. Έκαναν όνειρα μαζί αλλά ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.Ο φίλιππος εκφραζόταν ποιο εύκολα από μακρυά,τις είχε γράψει και τραγούδι και ντουζίνες ποιήματα αλλά ούτε και πάλι γινόταν τίποτα μεταξύ τους. Είχαν και οι δυο αμφιβολίες και φόβους για τα συναισθήματα του άλλου.Ο Φίλιππος έβαζε σχεδόν πάντα την φίλη του την Μάνια να μαθαίνει και να του τα λέει προσπαθώντας να βρει κουράγιο.Υπήρχαν στιγμές που η Ελίνα θύμωνε με τις βλακείες και τα ψέματα του που δεν ειχε ούτε το κουράγιο να τον πει με το όνομα του. Αποκαλούνταν συχνά με τα επίθετα μόνο και μόνο να την σπάσουν ο ένας στον άλλο.

«είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως τέρμα οι αγάπες και δεν ξέρω κι εγώ τι για το γυμνάσιο! είμουν "μικρή" για να το αντέξω! Κι όμως, εσένα σε αγάπησα, έστω για όσο ήταν!ΤΕΛΟΣ! τόσο απλά!!! δεν θέλω να το νιώθω άλλο αυτό από την στιγμή που η δικιά σου ανταπόκριση πήγε βόλτα!» του ειπε θυμωμένη η Ελίνα την νύχτα που αλλα φαίνονταν να καταρρεύσουν.« Όμως όσο απίστευτο κι αν ακούγεται εγώ το τόλμησα, μπόρεσα και σε αγάπησα!Και στο κάτω κάτω πραγματικά δεν έφταιγα εγώ που δεν ήθελες να κάνουμε κάτι, άμα όντως είχες βαρεθεί ήταν τόσο εύκολο να αποδεχτείς μια από τις προτάσεις μου, τόσες φορές σου είπα πάμε να κάτσουμε εκεί; ή δεν πάμε αλλού; ή ακόμη και την τελευταία μέρα, σου είπα θα έρθεις κι εσύ;Αλλά τζάμπα τα συζητάω τώρα όλα αυτά ούτως ή άλλος για μένα δεν μετράνε άλλο. Το αποφάσισα.»
Όλα φαίνονταν να είχαν τελειώσει εκείνη την νύχτα, αλλά όχι. Ο έρωτας τους ήταν ποιο μεγάλος από ότι μπορούσαν να φανταστούν. Και εκεί που όλα πηγαίναν να σβήσουν η Ελίνα ξανά έκανε την κίνηση .
« Φίλιππε εγώ σε θέλω μια φορά, πες το όπως θες, πόθος, ενθουσιασμός εμένα το ίδιο μου κάνει. Το θέμα είναι εσύ τι νιώθεις; Μου λες πως την μία θέλεις να πάμε κάπου μαζί την άλλη όχι, την μία το εύχεσαι την άλλη όχι......... »

Αλλά ουτε αυτή η προσπάθεια της έφερε το ανάλογο αποτέλεσμα,που θα ήθελαν. Ο Φίλιππος ήταν ντροπαλός.
Ωστόσο δεν ήταν μόνο η έλλειψη θάρρους για να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους. Και άλλοι παράγοντες ήταν αυτοί που τους εμπόδιζαν να είναι μαζι,όπως διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες.Οι αμφιβολίες,οι φόβοι,οι ανησυχίες του τον έκαναν στρυφνό στα ματιά της αλλά αυτή ακόμα μετά από δυο χρόνια προσπαθούσε να ξανακολλήσει το ραγισμένο γυαλί.

«Σου έχω δείξει άπειρες φορές πως νοιάζομαι! και δεν ξέρω καν γιατί στεναχωριέσαι. Σου έχω πει πως σε θέλω και όντως σε θέλω! » του ψιθύρισε ένα πρωινό η Ελίνα πριν μπουν για μάθημα, αλλά ο Φίλιππος ακομα δεν μπορούσε να κάνει κάτι.
Η ντροπή του τον κατέκλυζε κάθε φορά που έβλεπε το αγγελικό της πρόσωπο.
«Δεν θελω να σε πληγώσω.Σάγαπω και φοβαμαι ότι αυτό που εχουμε δεν θα κρατησει για πολύ.Φοβαμαι…»της απαντησε ο Φιλιπος.
«Μα, αυτό είναι δικό σου θέμα, εγώ σου λέω πως μπορείς να με εμπιστευτείς....Και για όλα τα υπόλοιπα (αν θα κάνουμε κάτι, αν θα κρατήσει για πολύ, αν θα κρατήσει για λίγο κτλ) απλός μένει να το δούμε. Είμαστε ακόμη έφυβοι δεν είναι πως θα παντρευτούμε αύριο και πρέπει να πάρουμε την απόφαση τώρα αμμέσως!» προσπάθησε να του δώσει κουράγιο.

Ο Φίλιππος νοστάλγησε όλες τις ευκαιρίες να είναι μαζί με την Ελίνα. Μετάνιωσε που δεν είχε ανέβει έγκαιρα στο τρένο της δικιάς τους αγάπης.
Ο φόβος του μην την χάσει τον οδηγούσε στον παραλογισμό,τις έριχνε ευθύνες που δεν υπήρχαν,την έκανε να νιώθει χαζή, σαν να προσπαθεί να περάσει μέσα από έναν τοίχο για να εισχωρήσει στα συναισθήματα του. Αλλά όλα έχουν και τα όρια τους. Και η Ελίνα ειχε βαρεθεί τρια χρόνια στην αναμονή, οπότε πριν προλάβει να φύγει μόνος του τον έδιωξε. Ένα λάθος ωστόσο ούτε αυτό κατάφερε να τους γκρεμίσει.
"Γιατί όπως και πριν η Ελινα ηταν αυτή που ξαναεκανε σιγα σιγα το λουλουδι να ανθήσει" , έγραψε ο Φίλιππος.
«Δεν χρειαζόταν να προγραμματίζουμε τα πάντα, δεν χρειαζόταν να μην μιλάμε στο σχολείο, δεν χρειαζόταν το άγχος, δεν χρειαζόταν η "ντροπή", και εσύ επέμενες σε αυτά τα πράγματα.
Απλός ήθελα να σε κάνω να "νευριάσεις" να παλέψεις για κάτι.....να καταλάβεις πως όλα αυτά δεν χρειαζόντουσαν.ΑΝΤΙΟ» και παλι η δήθεν τυπική τους σχέση ηταν η στιγμή που έφτανε στο χείλος του γκρεμού, έτοιμη να φουντάρει.

"Το θέμα είναι να μην τα παρατάς και να διορθώνεις τα πράγματα" , έτσι δεν λένε, συνέχισε να γράφει...  ( To Be Continued...) 

Pic taked By GioTa :) 


2 σχόλια:

  1. καλησπερα....απο την καθιερωμενη μου βολτιτσα στα μπλοκακια βρηκα και το δικο σου .... ειναι ενα πολυ ευαισθητο μπλοκακι γραφτηκα αμεσως μελος στους αναγνωστες ... αυτη η αναρτηση ειναι πολυ συγκινητικη πολυ ευαισθητη ..... σου εβαλα νι στις επιλογες κατω στο συγκινητικο και στο ομορφο... θα περιμενω να διαβασω και την συνεχεια... απο οτι καταλαβα εσυ τα γραφεις γραφεις πολυ ωραια...γεματο συναισθηματα...

    ευχαριστω
    καλο πασχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα! τα κειμενα μου ειναι σχεδον ολα για ενα προσωπο! βασιζετε σε πραγματικα λογια και υπαρκτα προσωπα με απειροελαχιστες τροποποιησεις! ευχαριστω πολυ...

      καλο πασχα και σε εσενα :)

      Διαγραφή